Penészes falak kezelése

Penészes falak kezelése


PENÉSZES- GOMBÁS FALAK, MENNYEZETEK JAVÍTÁSA GARANCIÁVAL

Vállalkozásunk a ’70-es évek óta végzi panellakások penészmentesítését.

Tisztában van e azzal, hogy a kereskedelemben kapható penészmentesítő anyagok 95%-a káliumhipoklorid azaz közönséges hypó?

Igaz, hogy ezek a drágán kiszerelt hypoval történő kezelések valóban eltüntetik a penészesedést, jó esetben akár egy egész hónapig.

De mivel ez a kezelés csak elroncsolja a gombákat, és steril vákuum keletkezik, nyitva az út a visszafertőződéshez, és minél többször hypózzuk a falat, annál ellenállóbb gombák jelenhetnek meg.

Az ok megszüntetése nélkül akár évente négyszer is szagolhatjuk a klórgázt.

A panelszerkezet rétegrendje úgy épül fel, hogy két vékony réteg beton között, a ’ 60-as években kőzetgyapotot, majd később expandált polisztirolt helyeztek el, ezt hívták maghőszigetelésnek.

A polisztirol (közismert nevén Hungarocell a beton gőzzel történő érlelésekor, vagy a hibás elhelyezésekor zsugorodhat, sérülhet, és ezeken a pontokon a hideg beálltakor kialakulnak a hőhidak, és a belső pára lecsapódik, így a magas szerves anyag tartalmú diszperziós festéken, tapétán , adottak a gombatelepek kialakulásának feltételei.

A végleges penészmentesítés folyamata a következőképpen alakul:

Először is elvégezzük az épületdiagnosztikai vizsgálatot. Szakembereink hőkamerával láthatóvá teszik a hőhidakat, a hőkép centiméter pontosságra kimutatja a két réteg közt mag hőszigetelés hiányosságait. Ezután a kritikus pontokon habinjektálással korrigáljuk a sérülést. Majd a fal teljes megtisztítása után un. klima lemezt ragasztunk fel. Ezek a lemezek nem azonosak a hungarocellel, hanem egy speciális vegyi összetételű rostból lettek préselve, ellentétben a szokásos belső hőszigetelő anyagokkal légáteresztőek, PH. értéküknél és vegyi összetételüknél fogva penészállóak, valamint nagy mennyiségű párát képesek eltárolni.

Fontos, hogy a kész falra csak mész, vagy szilikát festék kerülhet, mert csak ezeken keresztül tud szellőzni

Részletes felvilágosítással munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre a 0630/9501306 telefonszámon, vagy előzetes egyeztetés alapján a Budapest XV. ker. Zsókavár u. 27. fszt. irodánkban

OBEX Építmény Szigetelő Vállalkozás

Módosítás: (2013. szeptember 26. csütörtök, 12:13)